Winschoter Tafeltennis Club WTTC

 

  
Trainingsavonden:

Dinsdagavond 19.45h tot 21.45h & Donderdagavond 20.00h tot 21.30h 

 

WTTC 1 kampioen!   

Gisteravond is het 1e team van WTTC kampioen geworden in de 2e klasse en is promotie naar de 1e klasse bewerkstelligd.

Dit gebeurde in de thuishaven tegen Actief Vries 2. Voordat de wedstrijd begon hadden de kampioenen al een voorsprong van drie punten op naaste concurrent Oliemolen 1. Een 7-3 overwinning zou voldoende zijn mede i.v.m. onderlinge resultaat. En zo geschiedde. 

De thuisploeg, bestaande uit Ester Valentijn, Eline Nieborg en Henk Pater, begon scherp en na de eerste drie enkelpartijen stond het 3-0 in het voordeel van WTTC. Helaas werd de dubbel verloren zodat de stand 3-1 werd.

Na de dubbel was het Ester die het verschil weer naar 3 punten bracht en verloor Henk z'n partij en won Eline haar tweede wedstrijd, tussenstand 5-2. Tijdens de laatste 3 enkels wist WTTC nog 2 punten te pakken wat net voldoende was voor het terechte kampioenschap.

Ester, Eline, Henk Pater en Henk Scheffer van harte gefeliciteerd met het behalen van dit mooie resultaat en heel veel succes in de 1e klasse.  

 

Op de foto vlnr: Ester Valentijn, Henk Scheffer, Eline Nieborg en Henk Pater 

 

Clubkampioenschappen 2017

 

  

Najaarscompetitie uitslagen:

 

zie speelavonden 17-11 tot en met 01-12-2017

 

  

Nationale titel paratafeltennis voor Christiaan Sterenborg uit Stadskanaal

Artikel is geplaatst door Paul Abrahams op 05-06-2017 - 12:08

STADSKANAAL/ROTTERDAM – Christiaan Sterenborg is zaterdag in het Topsportcentrum Rotterdam Nederlands kampioen paratafeltennis geworden in de klasse vier.

door Paul Abrahams

Vorig jaar werd de 46-jarige inwoner van Stadskanaal nationaal kampioen in Made in de klasse 5.

De als eerste geplaatste Christiaan Sterenborg was in de poule te sterk voor achtereenvolgens Gertjan Bolle, Anita van der Voort, Klaas Haanstra en Katinka van der Wees. Hij kreeg de titel niet in de schoot geworpen. Integendeel. Twee keer eindigde de wedstrijd in 3-1 en de laatste wedstrijd was met 3-2 ongekend spannend. Volgend jaar doet Christiaan mee aan het NK in de klasse 3.

Met zijn partner Bas Rongen sleepte de Knoalster de tweede plaats in de wacht in het dubbelspel. In de finale werd met 3-1 verloren van de titelfavorieten Erik de Kruijff en Machiel Kollaard.

In de komende maanden gaat Christiaan Sterenborg zich voorbereiden op een internationaal toernooi in Tsjechië.

De speler van WTTC in Winschoten is sinds 1994 na een ongeluk op vakantie in Spanje door een hoge dwarslaesie gekluisterd aan een rolstoel. Zoals eerder gemeld jaagt hij een droom na: hij wil als tafeltennisser deelnemen aan de Paralympische Spelen in 2020 die plaats vinden in Tokio in Japan. “Dat wordt nog een flinke kluif hoor”, weet Christiaan die elke donderdag op Papendal bij Arnhem traint. “Het toernooi in Tsjechië is een goede graadmeter. Ik ben bang dat ik een paar keer van de tafel word geveegd.”

Handycape Toernooi 2017

 

 

 

 

Eindresultaten voor WTTC 

WTTC 1 heeft het niet gered, wel is waar op een 5de plaats,met 43 pnt.,  maar dat is niet genoeg om in de 2de klasse te blijven. 80 pnt. voor Oldambt en 30 pnt. voor SVK, een groot verschil.

WTTC 2 is geëindigd met een verdiende 4de plek, met 47 pnt.  Tussen de winnaars, Oldambt met 64 pnt., en GTTC eindigde als laatste met 35 pnt.

WTTC 3 had niets in te brengen, moest ook veel met invallers spelen, winnaar daar was Argus met 75 pnt. Verliezer was WTTC met 19 pnt.

WTTC 4 heeft een 4de plaats bereikt, met 40 pnt., de winnaar GTTC had er 49, en de verliezers waren Actief Vries met 24 punten; dit alles met 8 wedstrijden en geen 10, zoals normaal.

WTTC 5 is op een 5de plek blijven steken, met 38 pnt. Ritola was hier de grote verliezer met 19 pnt. Winnaar werd DTTC ’78 met 74 pnt.

Al met al samengevat : 2 teams degraderen, de andere blijven erin. Positief resultaat dus!

Nu eerst de toernooien van voor eigen spelers, dan zomerrust;  daarna fris en fruitig aan de najaarscompetitie.

 

Partnertoernooi 2017

 

 

 

 

Ons derde team is kampioen

 

Op 7 September kreeg WTTC tijdens de extra ALV een presentje aangeboden vanwege het 75 jarig bestaan vorig jaar. Jan Simons bood namens het hoofdbestuur een voorzittershamer aan.


 Handicap toernooi 2016

Handicaptoernooi bij WTTC

Afgelopen dinsdagavond was het weer zover, het jaarlijks terugkerende toernooi, waar je als speler punten voor of tegen hebt. Speel je 5de klasse en moet je spelen tegen een 3de klasser, krijg je 4 punten voorsprong. 0-4 dus voor de laagste speler. Dit zit vaak aan het begin al tussen de oren…

Er waren al leden op vakantie, maar toch, 13 personen hebben gestreden om een grote wissel bokaal. Na een heftige strijd, waarbij er 1 persoon met een blessure uitviel, was er een finale poule tussen Steven, Marcel,  Catalin en Anja.

De uitslag was als volgt:

1ste en bezitter van de gewilde bokaal Catalin, 2de werd Marcel op de voet gevolgd door Anja. Steven viel net buiten de prijzen. Maar zoals we van Harm-Jan gewend zijn, niemand gaat zonder iets naar huis. Hij maakt altijd voor een ieder een mooi certificaat, een prima herinnering aan een gezellig  

 

 

Partnertoernooi een groot succes! 

Op dinsdagavond 12 Januari werd het jaarlijkse Partnertoernooi bij WTTC gehouden. Een doorslaand succes. Er was zelfs een 6de tafel aangeschaft zodat alle 24 personen zich konden uitleven. Een tafeltennisser gekoppeld aan een niet-tafeltennisser, dat geeft een komisch effect soms. De spelregels zijn niet altijd even goed bekend. En vooral het dubbelspel met het wisselen van kant en om de 2 punten serveren…, tja, dat levert soms prachtige scènes op!

Er werd hier en daar fel gestreden, de uiteindelijke winnaars waren Marcel, die met Frans speelde; op de kop af gevolgd door Eline en Ina, haar moeder; 3de plek was voor Anja en Sebastiaan. Al met al voor herhaling vatbaar, hoorde zelfs al iemand vragen: “Kan ik je alvast reserveren voor volgend jaar….”? Enfin, na alle gekkigheid gaan we nu voor de Groningse Kampioenschappen waar wij als WTTC vooral bij de veteranen goed vertegenwoordigd worden a.s. vrijdagavond in de Sporthal aan de Meester D.U. Stikkerlaan 6  in Winschoten. Jeugd speelt op zaterdag en de senioren op zondag.

Iedereen veel plezier en vooral veel succes! http://wttc-winschoten.nl  en met één klik naar Facebook!

  

  
En opeens weet je het..........., je wordt tafeltennisser!

 Wilt u ook vrijblijvend kennis maken met deze sport, dan bent u van harte uitgenodigd om het eens te proberen op een donderdagavond in de sporthal aan de Jachtlaan vanaf 20:00!