Winschoter Tafeltennis Club WTTC

 

 

  
Trainingsavonden:

Dinsdagavond 19.45h tot 21.45h & Donderdagavond 20.00h tot 21.30h 

 

December Toernooien:

 

Dinsdagavond 12 december:

Het Jaap Hilbrands Move Up-Move Down Toernooi

(Opgeven vooraf niet nodig)

 Dinsdagavond 19 december:

Clubkampioenschappen 2017

(opgave voor zondag 17 december bij Harm Jan Wolterman)

 

 

Najaarscompetitie uitslagen:

 

zie speelavonden 01-11 tot en met 17-11-2017

 

  

Nationale titel paratafeltennis voor Christiaan Sterenborg uit Stadskanaal

Artikel is geplaatst door Paul Abrahams op 05-06-2017 - 12:08

STADSKANAAL/ROTTERDAM – Christiaan Sterenborg is zaterdag in het Topsportcentrum Rotterdam Nederlands kampioen paratafeltennis geworden in de klasse vier.

door Paul Abrahams

Vorig jaar werd de 46-jarige inwoner van Stadskanaal nationaal kampioen in Made in de klasse 5.

De als eerste geplaatste Christiaan Sterenborg was in de poule te sterk voor achtereenvolgens Gertjan Bolle, Anita van der Voort, Klaas Haanstra en Katinka van der Wees. Hij kreeg de titel niet in de schoot geworpen. Integendeel. Twee keer eindigde de wedstrijd in 3-1 en de laatste wedstrijd was met 3-2 ongekend spannend. Volgend jaar doet Christiaan mee aan het NK in de klasse 3.

Met zijn partner Bas Rongen sleepte de Knoalster de tweede plaats in de wacht in het dubbelspel. In de finale werd met 3-1 verloren van de titelfavorieten Erik de Kruijff en Machiel Kollaard.

In de komende maanden gaat Christiaan Sterenborg zich voorbereiden op een internationaal toernooi in Tsjechië.

De speler van WTTC in Winschoten is sinds 1994 na een ongeluk op vakantie in Spanje door een hoge dwarslaesie gekluisterd aan een rolstoel. Zoals eerder gemeld jaagt hij een droom na: hij wil als tafeltennisser deelnemen aan de Paralympische Spelen in 2020 die plaats vinden in Tokio in Japan. “Dat wordt nog een flinke kluif hoor”, weet Christiaan die elke donderdag op Papendal bij Arnhem traint. “Het toernooi in Tsjechië is een goede graadmeter. Ik ben bang dat ik een paar keer van de tafel word geveegd.”

Handycape Toernooi 2017

 

 

 

 

Eindresultaten voor WTTC 

WTTC 1 heeft het niet gered, wel is waar op een 5de plaats,met 43 pnt.,  maar dat is niet genoeg om in de 2de klasse te blijven. 80 pnt. voor Oldambt en 30 pnt. voor SVK, een groot verschil.

WTTC 2 is geëindigd met een verdiende 4de plek, met 47 pnt.  Tussen de winnaars, Oldambt met 64 pnt., en GTTC eindigde als laatste met 35 pnt.

WTTC 3 had niets in te brengen, moest ook veel met invallers spelen, winnaar daar was Argus met 75 pnt. Verliezer was WTTC met 19 pnt.

WTTC 4 heeft een 4de plaats bereikt, met 40 pnt., de winnaar GTTC had er 49, en de verliezers waren Actief Vries met 24 punten; dit alles met 8 wedstrijden en geen 10, zoals normaal.

WTTC 5 is op een 5de plek blijven steken, met 38 pnt. Ritola was hier de grote verliezer met 19 pnt. Winnaar werd DTTC ’78 met 74 pnt.

Al met al samengevat : 2 teams degraderen, de andere blijven erin. Positief resultaat dus!

Nu eerst de toernooien van voor eigen spelers, dan zomerrust;  daarna fris en fruitig aan de najaarscompetitie.

 

Partnertoernooi 2017

 

 

 

 

Ons derde team is kampioen

 

Op 7 September kreeg WTTC tijdens de extra ALV een presentje aangeboden vanwege het 75 jarig bestaan vorig jaar. Jan Simons bood namens het hoofdbestuur een voorzittershamer aan.


 Handicap toernooi 2016

Handicaptoernooi bij WTTC

Afgelopen dinsdagavond was het weer zover, het jaarlijks terugkerende toernooi, waar je als speler punten voor of tegen hebt. Speel je 5de klasse en moet je spelen tegen een 3de klasser, krijg je 4 punten voorsprong. 0-4 dus voor de laagste speler. Dit zit vaak aan het begin al tussen de oren…

Er waren al leden op vakantie, maar toch, 13 personen hebben gestreden om een grote wissel bokaal. Na een heftige strijd, waarbij er 1 persoon met een blessure uitviel, was er een finale poule tussen Steven, Marcel,  Catalin en Anja.

De uitslag was als volgt:

1ste en bezitter van de gewilde bokaal Catalin, 2de werd Marcel op de voet gevolgd door Anja. Steven viel net buiten de prijzen. Maar zoals we van Harm-Jan gewend zijn, niemand gaat zonder iets naar huis. Hij maakt altijd voor een ieder een mooi certificaat, een prima herinnering aan een gezellig  

 

 

Partnertoernooi een groot succes! 

Op dinsdagavond 12 Januari werd het jaarlijkse Partnertoernooi bij WTTC gehouden. Een doorslaand succes. Er was zelfs een 6de tafel aangeschaft zodat alle 24 personen zich konden uitleven. Een tafeltennisser gekoppeld aan een niet-tafeltennisser, dat geeft een komisch effect soms. De spelregels zijn niet altijd even goed bekend. En vooral het dubbelspel met het wisselen van kant en om de 2 punten serveren…, tja, dat levert soms prachtige scènes op!

Er werd hier en daar fel gestreden, de uiteindelijke winnaars waren Marcel, die met Frans speelde; op de kop af gevolgd door Eline en Ina, haar moeder; 3de plek was voor Anja en Sebastiaan. Al met al voor herhaling vatbaar, hoorde zelfs al iemand vragen: “Kan ik je alvast reserveren voor volgend jaar….”? Enfin, na alle gekkigheid gaan we nu voor de Groningse Kampioenschappen waar wij als WTTC vooral bij de veteranen goed vertegenwoordigd worden a.s. vrijdagavond in de Sporthal aan de Meester D.U. Stikkerlaan 6  in Winschoten. Jeugd speelt op zaterdag en de senioren op zondag.

Iedereen veel plezier en vooral veel succes! http://wttc-winschoten.nl  en met één klik naar Facebook!

  

 

 WTTC Clubkampioenschappen 2015

 

Afgelopen dinsdagavond 15 december was het zover, Henk Scheffer mocht zijn beker verdedigen. Hij deed dat met verve! Een avondvullend programma, op 5 tafels werd gestreden. Diegene die door gingen na de eerste ronde waren: Henk Pater, Henk Scheffer, Eline en Gert. Gestreden is er zeker, veel spannende 5-setters! Zelfs een stand van 16-14 was niet ongewoon. Weinig toegeven dus op het laatst, mooi! Aan het eind van de avond was de uitslag: 3de Henk Pater, 2de Gert van de Meer en  1ste Henk Scheffer. Eline viel net buiten de prijzen. 

De hapjes waren goed door Jan Baas verzorgd, klasse. 

 

Het Jaap-toernooi bij WTTC. 

2 jaar geleden begonnen, het gezellige Jaap-toernooi, als eerbetoon aan Jaap Hilbrands. Helaas, hij was verhinderd, daarom niet getreurd, wij hebben lol gehad op 8 december! Het move-up/move-down, chaotisch als altijd, zeker voor de leden, die nog niet zo lang lid zijn.

Je moet nl. als je verliest een tafel opschuiven naar links en als je wint een tafel naar rechts. Als extra handicap zijn er hier en daar ook stoelen tussen voor winnaar of verliezer, en dat maakt het dat je op moet letten waar je heen moet, en er vaak 2 mensen denken ik hoor hier… heerlijk dus!!

Het werd voor de 2de keer gewonnen door Henk Pater, gevolgd door Harm Jan Wolterman, Gert v.d. Meer werd 3de, voor Marcel van der Veen. Het was jammer dat Jaap Hilbrands zelf de prijzen niet kon uitreiken. Meer informatie op: www.Wttc-Winschoten.nl, alwaar je door kunt klikken naar facebook! 

 

WTTC 1 Kampioen!

 

Eigenlijk waren ze al kampioen, 2 weken geleden;  maar het gevaar bestaat altijd dat de medekoploper met 10-0 wint… dus eerst zekerheid! Nu was het zover! Ons 1ste team is kampioen geworden. Proficiat Henk Pater, Henk Scheffer en Wijnold Broekema! Team 2 en 4 en 5 hebben zich gehandhaafd in de respectievelijk derde ,vierde en vijfde klasse. Team 3 heeft het helaas niet gered, en zal daarom degraderen van de derde naar de vierde klasse.

De najaarscompetitie is als volgt geëindigd:

WTTC 1 Kampioen!!

WTTC 2 vierde plaats.

WTTC 3 zesde plaats.

WTTC 4 tweede plaats.

WTTC 5 derde plaats.

Voor allen, die een balletje willen slaan, welkom aan de Jachtlaan achter de PLUS-Markt, dinsdag en donderdagavond vanaf 20.00 uur. Wij zijn te volgen op onze website: www.wttc-winschoten.nl en op Facebook, dat via de site is door te klikken. Ook op www.oostgrunn.nl  zijn sportverslagen en foto’s te vinden. 

 

Zaterdag 14 november werd het zesde Havenstad toernooi verspeeld. WTTC was aanwezig met 6 leden. Henk, Eline en Anja stranden in de eerste poule ronde. Jenny en Johan deden voor het eerst mee. Jenny redde het net niet omdat er drie personen op de tweede plaats stonden, het games tellen viel in haar nadeel uit. Johan won zijn eerste potje.

Wijnold hield de eer van WTTC hoog door derde te worden in de F-poule

 

WTTC HARDBAT TOERNOOI 2015 DONDERDAG 21 MEI 

   
En opeens weet je het..........., je wordt tafeltennisser!

 Wilt u ook vrijblijvend kennis maken met deze sport, dan bent u van harte uitgenodigd om het eens te proberen op een donderdagavond in de sporthal aan de Jachtlaan vanaf 20:00!